Work­shops

Wat kost een graffiti workshop?

De kostprijs van een publieke graffiti workshop bedraagt steeds €35 per persoon. De kostprijs van een privé graffiti workshop is afhankelijk van het aantal deelnemers per workshop. Wij voorzien steeds 1 begeleider per 10 personen om de kwaliteit van onze workshops optimaal te houden en dit heeft invloed op de prijs. Vanwege de grote variatie in prijzen raden we aan om vrijblijvend een prijsberekening aan te vragen via onze workshoppagina. Wij zijn flexibel en denken graag mee over de mogelijkheden, ook wanneer u een beperkt budget heeft.

Op welke locaties kan een graffiti workshop worden georganiseerd?

Wij verzorgen graffiti workshops op een door u gekozen locatie of in één van de legale graffiti zones in Gent. Indien we op locatie komen dekken wij uiteraard de omgeving goed af zodat er geen verfnevel achterblijft. Bij voorkeur worden de workshops georganiseerd in de buitenlucht omwille van de giftige gassen in een graffiti bus. Indien de binnenruimte voldoende verlucht kan worden is dit ook een optie, maar we raden het af.

Hoe lang duurt een graffiti workshop?

Het programma van onze workshops duurt in principe 2-2,5 uur maar kan, indien gewenst bij een private workshop, worden ingekort of verlengd. Bij het inzetten van een workshop als open inloop activiteit tijdens een evenement, beurs of feest wordt de duur op voorhand in samenspraak bepaald.

Moeten wij zelf iets voorzien tijdens de workshop?

Voor een graffiti workshop hoeft u zelf niets te voorzien. Wij zorgen voor een oppervlak, beschermende overalls, schoenbeschermers, stofmaskers, latex handschoenen, spuitbussen en schetsmateriaal. Indien we op locatie komen bespreken we op voorhand samen met u welk oppervlak we zullen gebruiken ter plaatse. Dit kunnen MDF-platen zijn, plastiek folie of een muur die u zelf voorziet. Hierin zijn we flexibel en kunnen we creatief in zijn.

Wat is het verschil tussen publieke en private workshops?

Een publieke workshop vindt plaats in één van de legale graffiti zones in Gent op een vast bepaalde datum. Iedereen kan zich inschrijven vanaf 10 jaar en de workshop wordt georganiseerd met een groep van maximum 10 personen. Bij een private workshop kiest men zelf de grote van de groep (conform de corona-maatregelen), de datum en de locatie waar het plaatsvindt. Dit kan in één van de legale graffiti zones in Gent, op locatie bij jullie thuis, op de speelplaats of dichtbij jullie kantoor.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een graffiti workshop?

Op de workshoppagina kan u zich inschrijven voor één van onze aangeboden publieke workshops. Via de kalender kan u gemakkelijk kiezen welke datum het best past voor u. Klik even op de workshop die uw voorkeur draagt, daarna kan u zich inschrijven via het formulier. Wilt u een privé workshop boeken of een vrijblijvende prijsberekening? Vul dan het formulier onderaan de workshoppagina in.

Kan ik zelf een workshopbegeleider worden?

Dat kan zeker! Stuur ons een berichtje via de contactpagina met uw motivatie en ervaring binnen de sector. Wie weet vervoeg jij binnenkort ons team van workshopbegeleiders!

In welke talen geven jullie workshops?

Onze publieke workshops zijn enkel te volgen in het Nederlands. Een privé workshop kan geboekt worden in het Nederlands of Engels.

Moeten ik al ervaring hebben met graffiti om deel te nemen?

Dat moet zeker niet! Onze workshops zijn gemaakt voor personen die weinig tot geen ervaring hebben met graffiti. De begeleiders beginnen altijd met de basis technieken en begeleiden u op uw niveau naar jouw eerste kunstwerk.

Vanaf welke leeftijd kunnen we deelnemen aan een worskhop?

De minimum leeftijd bedraagt 10 jaar bij onze workshops. Deze leeftijd hanteren we puur omdat de kracht in de vingers vaak te zwak is/de handen te klein zijn bij personen onder de 10 jaar. Naargelang de situatie kunnen we hier flexibel in zijn.

What is the maximum number of participants per group?

For public workshops the maximum number of people per group is always 10. If you book a private workshop you can choose how big the group is (in accordance with the corona measures). Depending on the number of participants we determine how many facilitators will be provided.

Met je team een 
pri­vé work­shop volgen?

Geen interesse in een publieke workshop?

Heb je een evenement, bedrijfs- of verjaardagsfeest en wil je jouw muren of activiteit wat meer leven geven? Of ben je een leerkracht die zijn/haar klas eens goed wil verrassen met een originele teambuilding/activiteit? In Gent, Antwerpen, Brugge, Kortrijk, Brussel, Leuven of ergens anders in België?

Boek je workshop geheel vrijblijvend en ontvang een eerste offerte!

Wij gebruiken je gegevens enkel om je vraag te behandelen, we geven je gegevens niet door aan derden.
Wallin Workshops 1

Onze klan­ten
& partners