GUM ROA
in detail

Sinds de start van Wallin’ was het samenwerken met lokale legende ROA iets dat altijd hoog op onze wenslijst heeft gestaan. Met de komst van het Gum, het nieuw Gents Universiteitsmuseum, kon dit er eindelijk van gestreept worden. Na jaren van reizen, ontdekkingen en het achterlaten van een spoor doorheen de wereld, vond de verfkwast van de ROA zijn weg terug naar huis.

Het GUM is een museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken, waar de bezoeker kan ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding. Ook ROA bleef dit proces tijdens zijn bezoek niet gespaard. De compositie van het werk weerspiegelde de letterlijke opbouw van zijn werkproces. Al gaande weg zoekt hij naar de juiste stukken voor de juiste plaats. Dit gaf vrucht aan een grote stapel skeletten waaronder die van een olifant, een neushoorn, een grizzlybeer en een okapi.

De muurschildering is een goede weergave van hoe een bedrijf zijn verhaal op een tijdloze basis kan communiceren naar de buitenwereld toe. Het kunstwerk geeft perfect weer waar het GUM voor staat en is bovendien dé grootste eyecatcher geworden in Gent. Vele monden vielen open wanneer het nieuws naar buiten kwam dat ROA opnieuw bezig was in Gent. De pers was laaiend enthousiast en het kunstwerk is twee maal in het journaal van 19u gekomen.

Technische info

Medium: Spuitbus & borstel
Formaat: 336m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent hoogtewerker
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent1
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent10
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent7
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent8
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent5
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent13
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent12
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent11
Street art graffiti muurschildering mural roa gum museum regio gent9

Over de
Artiest

ROA (BE)

ROA is beroemd om zijn monumentale zwart-witte schilderijen van konijnen, vogels, ratten, vissen en andere dieren, die hij voor het eerst op de muren in de omliggende steden van zijn geboortestad Gent begon te schilderen. De dieren, vaak verzonken, skeletachtig of dood, weerspiegelen de pessimistische kijk van ROA op de maatschappij. Hij zoekt ook steeds relevantie tussen de dieren die hij schildert en de buurt. Vaak zijn ze uitgestorven of niet meer aanwezig in de buurt door omstandigheden.

ROA streetart graffiti artiest