Equa­li­ty
In detail

Op een muur van 220 vierkante meter aan de Franse Vaart brachten wij in samenwerking met Gentse artiest Letterknecht een monumentale schildering aan. Letterknecht koos er voor het Engelse woord voor gelijkheid, Equality, aan te brengen. De muur is helaas een tijdelijke ingreep geweest. Maar ook al zal de muur verdwijnen, de boodschap is er een die altijd onthouden zal worden.

De site waarop we tewerk gingen was als het ware een blinde vlek in de buurt, zonder duidelijke bestemming. Met het nieuwbouwproject Keizerpoort zal Oryx Projects deze plek nieuwe allure geven met een mix aan woningen, kantoren en winkels. Voor Oryx Projects staat de beleving van de bewoner centraal. En die begint reeds buiten, op de stoep. De connectie om de muur, al dan niet, tijdelijk leven in te blazen was dan ook snel gemaakt.

Naast de aanbreng van de Equality-muurschildering nodigden wij nog een aantal artiesten uit om de andere muren op de site onder handen te nemen binnen een graffitijam. Op de parking van de huidge Aldi kunnen de werken gevonden worden van artiesten Marc Eyes-B en Mauche (BXL) , Sawer en Skill (Antwerpen) , Kitsune Jolene en Plur (Gent). Daarnaast schilderden artiest Cee Pil, Simon Mannaerts, Lobster Robin en Solid om de site die werd afgebroken met de Equality muur.

Technische info

Medium: Spuitbus & borstel
Formaat: 275m²
Zichtbaarheid: Publiek (nu is het gebouw platgesmeten)
Street art graffiti muurchildering mural equality artiest letterknecht keizerpoort regio gent3
Street art graffiti muurchildering mural equality artiest letterknecht keizerpoort regio gent2
Street art graffiti muurchildering mural artiest simon manaerts keizerpoort regio gent
Street art graffiti muurchildering mural artiest cee pil keizerpoort regio gent
Street art graffiti muurchildering mural artiest lobster robin solid keizerpoort regio gent
Street art graffiti muurchildering mural artiest sawer kitsune jolene keizerpoort regio gent
Street art graffiti muurchildering mural artiest eyes b keizerpoort regio gent
Street art graffiti muurchildering mural artiest sawer skull keizerpoort regio gent
Street art graffiti muurchildering mural artiest mauche keizerpoort regio gent

Over de
Arties­ten

Letterknecht (BE)

Maarten is een beeldend kunstenaar die gepassioneerd is over het verspreiden van positieve berichten via zijn straatkunst. Hij heeft veel typografische muurschilderingen gemaakt op allerlei plaatsen, en maakt ook afbeeldingen voor andere fysieke en digitale doeleinden. De synergie tussen zijn groeven en grafiek is iets dat een echte creatieve energie creëert. Wat het ook is, hij creëert altijd iets en verspreidt zijn passies over de wereld om te ontdekken en te genieten.

Simon Manaerts (BE)

Simon Mannaerts (SIMO) is een street artist/fijnschilder en parttime fietsmonteur gevestigd in Antwerpen, België. Tekenen is zijn tweede natuur. Hij maakt zowel portretten in olieverf als grootschalige muurschilderingen met blikjes en acryl. Gefascineerd door mensen, dieren, beweging en psychologie. Verzint in kleuren en lijnen wat letters en woorden niet kunnen beschrijven.

Cee Pil (BE)

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat.

Solid (BE)

Solid schildert maskers en wezens uit losse blokken. Deze schrikken boze geesten weg en beschermen de omgeving waar ze werden geschilderd. Als beginnend artiest wou hij aan de hand van positieve projecten tonen dat graffiti ook kunst kon zijn. Als drijvende kracht achter Wallin' Vzw organiseerd hij allerhande projecten met de muurschildering aan de basis.

Kitsune Jolene (BE)

Kitsune Jolene (Jolien De Waele, 1992*) is een upcoming street artist, gevestigd in Gent, België. Na haar studies Beeldende Kunst & Architectuur en een lange periode als vrijwillig assistent van enkele kunstenaars in de wereld van de street art, besloot ze eind 2017 om de spuitbus op te pakken. Vandaag kan je haar vinden reikend van België tot in Portugal en Dubai. Meestal schildert ze portretten van vrouwen, dieren, fauna en flora, doordrenkt met subtiele knipogen naar verschillende culturen en mythen. Daarnaast werkt ze samen met een handvol street art organisaties in de Benelux.

Eyes-B (BE)

Eyes-B, Brusselse schilder en graffitikunstenaar, tekent al sinds hij zich kan herinneren. Hij schildert nu ook al meer dan 10 jaar. Hij vindt zijn inspiratie in de digitale kunst, vormgeving en het macrogebruik van organische elementen. Geleidelijk aan heeft hij zijn techniek ontwikkeld door meer gebruik te maken van een "freestyle" benadering - improvisatie en spontaniteit leiden zijn werk. De laatste tijd is Eyes-B begonnen met het opzij zetten van zijn klassieke graffiti om zich te concentreren op de abstracte schilderkunst. De leesbaarheid van de brief is vervangen door een bewegende vorm, beelden die geluid dragen. Muziek is de belangrijkste drijfveer van zijn werk. Het ritme geeft vorm aan zijn streken en dicteert zijn bewegingen, wat hem de bijnaam "de dirigent" oplevert.

Leenknecht letterknecht streetart graffiti artiest
Simon Mannaerts streetart graffiti artiest1
Cee Pil streetart graffiti artiest4
Solid streetart graffiti artiest9
Kitsune Jolene streetart graffiti artiest15
Eyes b streetart graffiti artiest12