Odeith Fire Is Gold
In detail

Fire is Gold is een urban inspired festival dat uitpakt met Hip Hop, lifestyle, fashion en alle nieuwe urban trends. Het festival zet veel in op beleving en wou alle aspecten van hip hop uitlichten tijdens het festival. Aangezien graffiti bij de roots ligt contacteerden ze ons om dit element te integreren op een originele manier.

De aanwezigheid van graffiti hebben we geïntegreerd op twee verschillende manieren. Het eerste gedeelte was een installatie van niemand minder dan Odeith uit Portugal. Deze graffiti legende maakte voor de eerste keer in zijn carrière de vlucht naar België om één van zijn anamorphische meesterwerken achter te laten op het festival. Er werd hem gevraagd om de hip hop elementen samen met een letterpiece van Fire Is Gold te verwerken in zijn installatie. Een werk dat hem volledig lag aangezien hij zelf een enorme hip hop fan is.

Naast de installatie stond Wallin’ ook ter plaatse met een interactieve workshop. De roots van graffiti ligt bij tags en dit is waar deze workshop om draaide. Een volledige container had het publiek om zichzelf te kunnen uiten en hun tag achter te laten op het festival.

Zijn jullie ook op zoek naar een eyecatcher voor jullie event? Een interactieve activiteit? Wallin’ kijkt met veel plezier hoe we jouw event kunnen voorzien van een toegevoegde waarde die de bezoekers niet snel vergeten.

Technische info

Medium: Spuitbus en borstel
Formaat: 15m²
Locatie: Tijdelijke installatie op het festival
Zichtbaarheid: /
Street art graffiti installatie muurschildering 3d fireisgoldfestival odeith
Street art graffiti installatie muurschildering 3d fireisgoldfestival odeith3
Street art graffiti installatie muurschildering 3d fireisgoldfestival odeith breakdance
Street art graffiti installatie muurschildering 3d fireisgoldfestival odeith2
Street art graffiti installatie muurschildering 3d fireisgoldfestival odeith1
Street art graffiti installatie muurschildering 3d fireisgoldfestival odeith boombox
Street art graffiti workshop fireisgoldfestival

Over de
Artiest

Odeith (PT)

Odeith is een Portugese artiest die al jaren meedraait in de graffiti scene en wel eens de anamorphic master wordt genoemd. Zijn eerste ervaringen werden geschetst op straatmuren en treinsporen en zo had de passie die hij altijd had getoond voor het tekenen een nieuw doel en begon hij te evolueren. Al vroeg toonde de kunstenaar een bijzondere belangstelling voor perspectief en schaduw, in een obscure stijl, die hij later "sombre 3D" noemde, waarbij de composities, landschappen of portretten, boodschappen of hommages, opvielen door hun realisme en techniek. Odeith werd in 2005 internationaal erkend voor zijn baanbrekende invallen op het gebied van de anamorphic art, waarbij hij zich onderscheidde door zijn composities in perspectief en geschilderd in verschillende vlakken, zoals 90º-hoeken of van de muur tot de vloer, waardoor een optisch illusie-effect ontstond.

Odeith streetart graffiti artiest10