The Gold­mi­ne: Cee Pil
In detail

Na onze terugkeer van het internationaal uitwisselingsproject Graffiti Goldrush gingen wij hier sterk aan de slag om hetgeen we daar observeerden, te implementeren. Op termijn willen we de hele wijk Nieuw Gent opfleuren door middel van muurschilderingen. Zo strijden we tegen de negatieve reputatie waar de wijk nu mee kampt.

En welke artiest anders om de spits af te bijten dan onze eigen Cee Pil? In samenwerking met lokale Basisschool De Panda gingen we aan de slag om het kunstwerk te realiseren. Hij liet zich inspireren door de mascotte van de gelijknamige school in Nieuw Gent. Hier opteerde hij om de panda te combineren met een dalmatiër. Al vergt het enige aandacht om de hond te ontwaren in het kunstwerk. “De hond staat symbool voor de jeugdige speelsheid van de kinderen van de school”.

Door middel van graffitiworkshops kregen de jongeren van De Panda de kans om zelf ook aan de slag te gaan en in de voetsporen van Cee Pil te treden.

De muurschildering op de gevel wordt een blikvanger voor de hele wijk en past in het bredere verhaal van de opwaardering van Nieuw Gent waar het stadsbestuur deze legislatuur werk wil van maken.

Technische info

Medium: Spuitbus
Formaat: 110m²
Zichtbaarheid: Privaat (zichtbaar van op straat)
Street art graffiti muurchildering mural artiest ceepil the goldmine de panda nieuw gent
Street art graffiti muurchildering mural artiest ceepil the goldmine de panda nieuw gent1

Over de
Artiest

Cee Pil (BE)

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat.

Cee Pil streetart graffiti artiest4