EDF Lumi­nus
In detail

Op de muur van een hoogspanningscabine van EDF Luminus brachten wij in samenwerking met de artiesten Klaas Van Der Linden en Matthew Dawn een reeks schilderingen aan. Met het project wouden we met Wallin' de kloof tussen het sociale en het industriële verkleinen. Of op zijn minst aangenamer maken voor het oog. EDF Luminus stond dan ook zeer open voor het idee om hun bijdrage aan de buurt te leveren en hun verhaal te vertellen aan de hand van kunst.

De artiest Klaas Van der Linden wou oog werpen op de kracht van energie, en de schoonheid ervan. Enerzijds de properheid waarin deze kan komen, en anderzijds de esthetische meerwaarde die deze met zich mee kan brengen. Zo schilderde hij een gigantisch eiland met een grote lichtbron die pulseert vanuit zijn bos. We kunnen enkel speculeren waar deze bron energie precies vandaan zou komen. Artiest Matthew Dawn wou met zijn werk het statisch gebouw van een gezicht en emotie voorzien. Zo bracht hij het fenomeen van de liefde, en het vergaan ervan in beeld.

Kan uw bedrijf een betere connectie met zijn omgeving gebruiken? Een echte eyecatcher langs buitenaf? Of willen jullie het verhaal op een originele manier communiceren naar de buitenwereld? Neem dan gerust contact op met ons en Wallin’ kijkt samen met jullie hoe kunst kan bijdrage aan uw bedrijf!

Technische info

Medium: Spuitbus en borstel
Formaat: 250m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurchildering mural artiest matthew dawn edf luminus regio gent
Street art graffiti muurchildering mural artiest klaas van der linden edf luminus regio gent

Over de
Arties­ten

Matthew Dawn (BE)

Matthew Dawn heeft net zoals van Gogh een blauwe periode gekend, maar is ondertussen verder geëvolueerd naar werk met een hoge graad van realisme. Zijn werken dragen doorgaans diepere boodschappen met zich mee. Bijvoorbeeld voor het werk ‘After All, Strangers Again’ in Gent, putte hij inspiratie uit de liefde en de vergankelijkheid ervan; een ervaring die universeel herkenbaar is.

Klaas Van der Linden (BE)

Klaas Van Der Linden uit zijn liefde voor het schilderen van mensen, objecten en onderwerpen vanuit zijn eigen dagelijkse en persoonlijke leefomgeving. Dit doet hij via een unieke kruising tussen penseel en spuitbus op doek. Van Der Linden is een meester in het weergeven van licht en reflecties en benadrukt deze vaak met felle fluorescerende kleuren. Zijn doeken vormen vaak de inspiratie voor zijn grotere muurschilderingen, die weergaven zijn van een duistere wereld vol spoorwerkers, nachtvlinders en schedels. Vanitas symbolen en nachtelijke taferelen liggen aan de kern van zijn oeuvre dat een reflectie vormt op het leven in al zijn facetten.

Matthew Dawn export web 187 van 190
Klaas van der linden streetart graffiti artiest8