Murals

Heb ik een vergunning nodig voor een muurschildering? Wat is de wetgeving hieromtrent?

Voor een muurschildering op uw eigen huis of bedrijf heeft u geen specifieke vergunning nodig indien het niet gaat over een beschermd gebouw, reclame of politieke uitingen. Is de muur niet van u of is het een gedeelde muur met buren? Dan moeten wij eerst toestemming ontvangen van alle betrokken partijen vooraleer we de uitvoering in gang zetten.

Is er een limiet voor de grootte van de muurschildering?

Er zit voor ons geen limiet op de grootte van de muurschildering. Wij gaan zo hoog of breed als u zelf wil!

Hoeveel kost een muurschildering?

De kostprijs van een muurschildering is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Zo bepaald de artiest waarmee we werken, uw concept, de nood aan een grondlaag vooraf en de grote van uw muur grotendeels hoeveel u zal betalen per m². Indien we beschikken over voldoende informatie maken wij een accurate richtprijs op voor u.

Vanwege de grote variatie in prijzen raden we aan om vrijblijvend een prijsberekening aan te vragen via onze mural pagina. Wij zijn flexibel en denken graag mee over de mogelijkheden, ook wanneer u een beperkt budget heeft.

Onze muurschilderingen kunnen 365 dagen per jaar geplaatst worden.

Binnenshuis kunnen muurschilderingen 365 dagen per jaar geplaatst worden! Buitenmuren zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij vriestemperaturen of hevige regenbuien is het niet mogelijk om een muurschildering aan te brengen. Gezien het wisselvallige weer in België houden wij de weersomstandigheden constant in de gaten en stellen we ons flexibel op voor de uitvoering. Op deze manier kunnen we in ‘slechte’ maanden alsnog muurschilderingen uitvoeren.

Waar plaatsen jullie muurschilderingen?

In heel de Benelux! Door ons uitgebreid netwerk aan artiesten en partners kunnen wij gemakkelijk overal in België, Nederland en Luxemburg projecten uitvoeren.

Kan ik een tijdelijke installatie krijgen op mijn evenement?

Een installatie op uw evenement kan dienen als een leuke blikvanger of interactieve functie. De mogelijkheden hier zijn eindeloos en wij zullen samen met u de installatie ontwerpen die past bij uw wensen. Bekijk gerust het project op Fire Is Gold om een idee te krijgen van wat voor soort installatie op uw evenement geplaatst kan worden.

Kan ik mijn muur ter beschikking stellen voor projecten?

Wallin’ is steeds op zoek naar muren voor het straatbeeld op te fleuren aan de hand van verschillende projecten. Heeft u een muur ter beschikking in België? Voel u dan vrij om deze aan ons door te geven via deze pagina en dan kijken wij of we deze kunnen opwaarderen met een muurschildering binnen een bepaald project!

Hoe komt het ontwerp voor een muurschildering tot stand?

Het concept of ontwerp voor een muurschildering wordt op voorhand in samenspraak gemaakt en volledig afgestemd op uw wensen. Na een gesprek met jullie ter plaatse of online zoeken we naar de meest gepaste artiest binnen jullie concept die vervolgens een ontwerp op maat maakt. Samen met ons uitgebreid netwerk aan kunstenaars kunnen wij alles (na)maken en beheersen we elke denkbare stijl. Het ontwerp wordt ter goedkeuring naar jullie doorgestuurd en pas nadat jullie 100% tevreden zijn gaan we over tot de uitvoering!

Kom ik in contact met de uitvoerende artiest?

Wallin’ voert grotendeels de communicatie tussen u en de artiest zodat beide partijen ontlast worden in het proces. Indien u dit wenst kan er een gesprek worden ingepland met de uitvoerende artiest. Tijdens de uitvoering komt u uiteraard meerdere dagen in contact met de kunstenaar/kunstenares.

Kan een muurschildering aangebracht worden op iedere ondergrond?

Wij hebben reeds 5 jaar ervaring met het aanbrengen van muurschilderingen en we hebben nog geen ondergrond tegengekomen die niet geschikt was. Samen met u kijken wij welke voorbereiding er precies nodig is om de uitvoering mogelijk te maken.

Doen jullie ook gewone schilderwerken?

Terwijl onze focus ligt op het uitvoeren van decoratieve schilderwerken zijn ook reguliere schilderwerken ons niet onbekend. Bij gerichte speciaal opdrachten worden wij door een externe partner ondersteund.

Start jouw
Project

Heeft u een kantoor, kinderkamer of een lege muur thuis die een uniek likje verf kan gebruiken? Of heeft u een project voor ogen waar graffiti en street art een meerwaarde kan zijn? Een event, promotiecampagne of een ander creatief idee? Wij werken alles samen met u uit van begin tot einde!

Wij gebruiken je gegevens enkel om je vraag te behandelen, we geven je gegevens niet door aan derden.
Start jouw project

Onze klan­ten
& partners