The Gold­mi­ne: Taquen
In detail

Als derde artiest mochten wij met The Goldmine niemand minder dan Spaans artiest Taquen ontvangen in Nieuw Gent. Taquen liet zich voor zijn muur, te vinden aan het begin van de Kikvorsstraat, inspireren op de buurt. En dit vond hij in het verhaal van de lokale mascotte, Pino de ooievaar. Deze is al jaren een terugkerend element in Nieuw Gent en heeft zo zijn vaste plek op een van de centraal gelegen lantaren palen.

Meestal zijn ooievaars met twee, maar Pino is altijd alleen. Waarom dan toch meerdere ooievaars op de muurschildering? Omdat Taquen merkte dat er veel migranten wonen in de buurt die net zoals de vogels hun vleugels hebben uitgeslagen. Taquen heeft bewust enkel de ooievaars ingekleurd, en de rest van de bakstenen muur onaangeraakt gelaten. Hij wou de bewoners dan ook niet het gevoel geven dat het werk naar hen riep als ze passeerden. Hij vertrok namelijk als het werk klaar was, maar de buren moeten nog jaren naar zijn muurschildering kijken.

Naast de creatie van de muurschildering nodigden we Taquen mee uit naar het drukkers atelier van Atelier Desmyter. Aan de hand van een houtsnede maakten ze zo samen een print die direct linkt naar het werk in Nieuw Gent.

Technische info

Medium: Borstel
Formaat: 195m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurchildering mural the goldmine nieuw gent artiest taquen vogels
Street art graffiti muurchildering mural the goldmine nieuw gent artiest taquen vogels1
Street art graffiti muurchildering mural the goldmine print sous sol artiest taquen vogels3
Street art graffiti muurchildering mural the goldmine print sous sol artiest taquen vogels1
Street art graffiti muurchildering mural the goldmine nieuw gent artiest taquen vogels3
Street art graffiti muurchildering mural the goldmine nieuw gent artiest taquen vogels2
Street art graffiti muurchildering mural the goldmine print sous sol artiest taquen vogels
Street art graffiti muurchildering mural the goldmine print sous sol artiest taquen vogels2 JPG

Over de
Artiest

Taquen (SP)

Taquen is een beeldend kunstenaar geboren in Madrid, de hoofdstad van Spanje. Als kunstenaar is hij geïnteresseerd in de veranderingen, beweging en de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Zijn werk is gebaseerd op zijn ervaring en relatie met de natuur, waar hij het meeste tijd doorbrengt.

Taquen streetart graffiti artiest4