Leef­baar­heids­cam­pag­ne
In detail

De Sint-Pieters Nieuwstraat is een straat waar veel voorbijgangers langskomen en waar het soms heel druk kan zijn, maar het is ook én vooral een woonstraat. De nachtelijke passage van sommige studenten verstoorden dan ook wel meer dan geregeld de lokale nachtrust.

Daarom startte de Stad Gent een project om een deel van de Sint-Pieters Nieuwstraat, vanaf De Brug tot het Sint-Pietersplein, meer het karakter van een woonstraat te geven. Er kwam bijvoorbeeld al meer gevelgroen, en er verschenen lichtprojecties met boodschappen op het wegdek.

In samenwerking met Wallin’ werden ook 4 Gentse graffitikunstenaars ingeschakeld, die zorgden voor 5 werken in de straat. De Stad Gent slaat zo twee vliegen in één klap: de opzichtige tags zijn verdwenen en de huiselijke thema's en natuurmotieven herinneren voorbijgangers eraan dat het om een woonstraat gaat. Kitsune Jolene maakte twee werken, Cee Pil, LobsterRobin en A Squid Called Sebastian elk één. Het project werd in beeld gebracht door jong talent Ahmet Eroglu.

Wilt u ook een huiselijk karakter creëren in een bepaalde buurt? Wij kijken graag hoe we het straatbeeld kunnen opwaarderen aan de hand van kunst!

Technische info

Medium: Spuitbus & borstel
Formaat: 29m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurschildering mural kitsune jolene regio gent2
Street art graffiti muurschildering mural kitsune jolene regio gent3
Street art graffiti muurschildering mural kitsune jolene regio gent4
Street art graffiti muurschildering mural kitsune jolene regio gent8
Street art graffiti muurschildering mural kitsune jolene regio gent5
Street art graffiti muurschildering mural a squid called sebastian regio gent6
Street art graffiti muurschildering mural a squid called sebastian regio gent1
Street art graffiti muurschildering mural a squid called sebastian regio gent2
Street art graffiti muurschildering mural lobster robin regio gent garagepoort1
Street art graffiti muurschildering mural lobster robin regio gent garagepoort
Street art graffiti muurschildering mural cee pil regio gent
Street art graffiti muurschildering mural cee pil regio gent3

Over de
Arties­ten

a Squid called Sebastian (BE)

A Squid Called Sebastian (ASCS) werd geboren in Amerika en kwam er al op jonge leeftijd in contact met street art en graffiti. In 1989 verhuisde hij met zijn ouders naar België, waar hij een artistieke opleiding in beeldverhaal volgde. Hierbij lag de focus op striptekenen, wat een voorliefde voor Japanse en oosterse tekeningen aanwakkerde. In zijn huidig werk combineert en vertaalt hij zijn tekeningen en atelierwerk naar afbeeldingen met vaak organische en dierlijke onderwerpen. Kenmerkend voor deze kunstenaar zijn ook de Oosters geïnspireerde expressieve maskers die vaak deel uitmaken van zijn emotieve en surrealistische wereld. Zijn muurschilderingen zitten vol symbolisme waar een verhaal, al dan niet persoonlijk, aan vast zit.

Kitsune Jolene (BE)

Kitsune Jolene (Jolien De Waele, 1992*) is een upcoming street artist, gevestigd in Gent, België. Na haar studies Beeldende Kunst & Architectuur en een lange periode als vrijwillig assistent van enkele kunstenaars in de wereld van de street art, besloot ze eind 2017 om de spuitbus op te pakken. Vandaag kan je haar vinden reikend van België tot in Portugal en Dubai. Meestal schildert ze portretten van vrouwen, dieren, fauna en flora, doordrenkt met subtiele knipogen naar verschillende culturen en mythen. Daarnaast werkt ze samen met een handvol street art organisaties in de Benelux.

Cee Pil (BE)

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat.

A squid Called Sebastian straat art graffiti artiest6
Kitsune Jolene streetart graffiti artiest15
Cee Pil streetart graffiti artiest4