On the move”

De Deense kunstenaar Wellin zijn reizen leidden hem naar Stad Gent. De artiest verbleef enkele maanden hier en was zeer gemotiveerd om zijn stempel na te laten in onze stad. Zijn jacht naar een gigantische muur begon meteen als hij aankwam en samen met hem bekeken we de verschillende mogelijkheden. Als snel vonden we in samenwerking met Stad Gent een geschikte muur voor zijn kunnen.

Op zoek naar inspiratie voor de muurschildering ging hij op pad om foto's te maken van lokale mensen die in beweging zijn. Passend bij de locatie aan Gentbrugge brug waar mensen uit alle richtingen langskomen, de hele dag door, elke dag. Het werd uiteindelijk een voorbijganger die dagelijks wandelde met zijn fiets en skateboard over de brug zelf.

Met Wallin' staan we altijd open om dergelijke projecten financieel en logistiek te ondersteunen! Ben jij een gemotiveerde artiest die actief op zoek is naar meer mogelijkheden? Laat het ons gerust weten via info@wallinofficial.be!

Technische info

Medium: Borstel
Formaat: 72m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move3
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move4
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move1
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move6
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move5
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move2
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move8
Street art graffiti muurschildering mural artiest welin on the move7

Over de
Artiest

Welin (DEN)

Welin is een internationaal bekende kunstenaar die de straat als zijn medium gebruikt. Hij groeide op in Sønderborg Denemarken waar hij begon met het schilderen van muurschilderingen op toegestane muren in de stad. Al snel kreeg hij ervaring in het beheersen van de spuitbus. Dit maakte het voor hem mogelijk om verschillende graffiti en streetart festivals bij te wonen, zoals Roskilde festival.

Hier deed hij meer kennis op over verschillende stijlen en technieken door veel lokale en internationale kunstenaars aan het werk te zien. Dit netwerk van kunstenaars gaf hem ook de mogelijkheid om te reizen en te werken in andere landen. Welin’s stijl is meestal figuratief. Zijn opleiding klassieke tekenkunst aan de Tegneskolen Kbh gaf hem een sterke basis in constructie, vorm en belichting.

Welin streetart graffiti artiest4