De Kar­wij
In detail

Tijdens dit project voor de De Karwij in Lokeren, een School voor Buitengewoon onderwijs, haalden artiesten Xuas en Cee Pil inspiratie in het idee van ‘ontwikkeling van het kind. Het werk werd geïnspireerd door de schoolvisie : “Mijn hoofd vol vragen en nog een leven te gaan, zoek mee naar jezelf en leer me hoe dromen ontstaan". Cee Pil bracht er de evolutie van een jong kuiken naar Pegasus in beeld. Deze vliegt vervolgens over in Huascaya’s spiraal des levens.

De opwaardering van het speelplein was dan ook broodnodig. Als plek van speelse rust kunnen de jongeren zich hier even laten gaan. Een mooie speelplaats is dan ook veel waard wanneer het de kinderen kan inspireren in hun pauze. De opfleuring van de speelplaats stopte hier niet. Samen met de aanleg van verschillende groenperken transformeerden ze de speelplaats binnen een periode van een jaar, van een betonnen koer tot een tuin vol kleur.

Kan jullie speelplaats of schoolinfrastructuur ook wat kleur gebruiken? Is er een verhaal of thema waarmee jullie de leerlingen graag mee willen inspireren? Contacteer ons gerust en wij kijken hou jullie verhaal kan omgezet worden in een prachtig kunstwerk.

Technische info

Medium: Spuitbus
Formaat: 33m²
Locatie: De Karwij
Zichtbaarheid: Privé
Streetart graffiti muurschildering mural school de karwij regio lokeren ceepil xuas

Over de
Arties­ten

Cee Pil (BE)

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat.

Xuas (BE)

De schilderijen van Xuas lijken wel uit een fantasiewereld te komen. Deze ervaren graffiti artiest staat gekend om zijn feeëriek kleurgebruik en fantasierijke taferelen die je meteen aan het dromen zetten. Zowel op kleine als grote oppervlakken komt zijn kleurrijke stijl tot zijn recht.

Cee Pil streetart graffiti artiest4
Xuas streetart graffiti artiest4