ACV
In detail

Jarenlang keken de mensen van ACV Antwerpen uit op een saaie, lege muur op hun parking. Ze vonden dat het tijd was om deze te voorzien van leven en kleur en vroegen Wallin’ om een selectie te maken van kunstenaars.

Het doel van de muurschildering? De werknemers motiveren en stimuleren vooraleer ze beginnen met werken. Het is bewezen dat de juiste kunst motiverend kan werken, waardoor werknemers met een hogere dosis energie beginnen aan hun dag. Daarom kozen we samen met ACV voor de thema’s groene energie en duurzaamheid. Sommige kunstwerken zijn direct te linken aan ACV’s werking, andere vergen een kleine dosis creativiteit om de link te leggen.

De kunstwerken werden uitgevoerd door Matthew Dawn, Plur, Love, Kitsune, Solid, Nekvel en Time.

Technische info

Medium: Spuitbus en borstel
Formaat: 90m²
Zichtbaarheid: Privaat (privé parking, maar publiek toegankelijk te voet)
Street art graffiti muurchildering mural artiest plur ACV 103623
Street art graffiti muurchildering mural artiest matthew dawn ACV
Street art graffiti muurchildering mural artiest love ACV
Street art graffiti muurchildering mural ACV artiest time skaten
Street art graffiti muurchildering mural ACV artiest solid vrijheidsbeeld
Street art graffiti muurchildering mural ACV artiest nekvel vakbond
Street art graffiti muurchildering mural ACV artiest kitsune portret

Over de
Arties­ten

Kitsune Jolene (BE)

Kitsune Jolene (Jolien De Waele, 1992*) is een upcoming street artist, gevestigd in Gent, België. Na haar studies Beeldende Kunst & Architectuur en een lange periode als vrijwillig assistent van enkele kunstenaars in de wereld van de street art, besloot ze eind 2017 om de spuitbus op te pakken. Vandaag kan je haar vinden reikend van België tot in Portugal en Dubai. Meestal schildert ze portretten van vrouwen, dieren, fauna en flora, doordrenkt met subtiele knipogen naar verschillende culturen en mythen. Daarnaast werkt ze samen met een handvol street art organisaties in de Benelux.

Loves (BE)

Maarten “Loves” De Smet komt origineel uit Dendermonde, maar vind je tegenwoordig in Gent. Hij is volledig weg van de letterkunst die zo typisch is aan graffiti. Nu specialiseert hij hem vooral in abstracte werken en geeft hij zijn eigen draai aan murals. Vaak gebruikt hij zwart-witte elementen gecombineerd met een specifieke kleur om de omgeving te accentueren.

Nekvel (BE)

Nekvel werkt graag met alledaagse elementen zoals speelgoed, kookgerief,... als thema. Dit om het esthetische terug te vinden in het normale. Deze vormen bijna abstracte collages in een kleurrijk palet. Voor muren werkt hij graag met de “outsiders” waar de muur door allerlei elementen gebroken wordt. Daar gaat hij dan mee aan de slag om er een site specific werk te maken.

Solid (BE)

Solid schildert maskers en wezens uit losse blokken. Deze schrikken boze geesten weg en beschermen de omgeving waar ze werden geschilderd. Als beginnend artiest wou hij aan de hand van positieve projecten tonen dat graffiti ook kunst kon zijn. Als drijvende kracht achter Wallin' Vzw organiseerd hij allerhande projecten met de muurschildering aan de basis.

Kitsune Jolene streetart graffiti artiest15
Loves streetart graffiti artiest
Nekvel streetart graffiti artiest4
Solid streetart graffiti artiest9