An overview of
our blogs

10 dingen die je moet weten als beginnende straatartiest

Beginnen als straatkunstenaar kan een hele onderneming zijn. Van het vinden van de juiste ondergrond om op te schilderen tot het kopen van de nodige benodigdheden, het kan voor beginnende artiesten soms overweldigend zijn. Daarom bundelen wij graag de top 10 dingen die je als een beginnende straatartiest zeker zou moeten weten.

Huidige trends in de street art scene

Straatkunst is een vorm van zelfexpressie die al eeuwenlang bestaat. Het wordt gebruikt om meningen te uiten, bewustzijn te verspreiden en een gevoel van gemeenschap te creëren. Van graffiti tot muurschilderingen en stencils, straatkunstenaars verleggen voortdurend de grenzen van de creativiteit en brengen iets nieuws en leuks op straat. Naarmate de tijden veranderen, veranderen natuurlijk ook de trends en technieken die bij deze street art worden gebruikt. Hieronder beschrijven we enkele van de huidige trends/technieken die vaak voorkomen in de hedendaagse straatkunst.

Hoe begin ik als street artiest?

Heb je ooit een straatartiest willen worden, maar wist je niet waar je moest beginnen? Dan heb je geluk! Deze blogpost geeft je wat tips over hoe je aan de slag kunt als straatartiest.

Nigel streetart graffiti artiest12Waarom kunst in de publieke ruimte?

Kunst in de publieke ruimte is een must. Het toont wie we zijn of willen zijn als stad, gemeente of dorp. Kunst kan verbinden, verbazen, maar ook tot discussie leiden. Het stemt tot nadenken en gesprek. En is dat niet het doel?

Street art graffiti blog wallin de straat is van iedereenStreet art: the street belongs to everyone

Street art has long ceased to be merely "anti" or a paragon of anarchy. Today, thanks in part to this art form, the idea that public space belongs to everyone is alive.

Our partners &
clients

Reviews

Road To Master

Hilde V.

Het was een verrassend leuke ervaring. Verrijkend ook, zowel de uitleg bij de wandeling als zelf aan de slag gaan bij de grafitti workshop nadien. Ons derde oog is effectief geactiveerd :-)