Wal­lin’ Wall: Minus One
In detail

De afgelopen jaren werd de Gentse Rabotwijk steeds leven ingeblazen met het Blaisantvestival. In 2016 ontvouwde zich dit voor een eerste maal als het ‘Blaisbattle’.

Een festival waar tal van urban activiteiten gemeenschappelijk in de kijker werden gezet.

Breakdance, Graffiti, Street basketbal en MC-ing kwamen hier samen op de site van vzw Minus One om een ode te doen aan de HipHop cultuur.

Met Wallin' bouwden we hier een nieuwe muur die we sinds dan openstelden voor lokaal en internationaal talent.

We mochten volgende artiesten al ontvangen op de muur: Eyes-B, Maris, Serge KB, Simian Switch, Samor, Rim Chiaradia, Nekvel, Tik Toy, Cee Pil, Gustavo Nenao, Plur, Aphex, Kymo One, Loves, Bashado.

Technische info

Medium: Spuitbus en borstel
Formaat: 12m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest eye b
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest maris
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest sergekb simianswitch
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest samor
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest cee pil rim chiarda
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest plur gustavo nenao
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest aphex
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest ceepil kymo one
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest love
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest
Wallin walls minus one gent streetart graffiti artiest tik toy serge kb
Street art graffiti muurchildering mural minus one artiest Nekvel

Over de
Arties­ten

Eyes-B (BE)

Eyes-B, Brusselse schilder en graffitikunstenaar, tekent al sinds hij zich kan herinneren. Hij schildert nu ook al meer dan 10 jaar. Hij vindt zijn inspiratie in de digitale kunst, vormgeving en het macrogebruik van organische elementen. Geleidelijk aan heeft hij zijn techniek ontwikkeld door meer gebruik te maken van een "freestyle" benadering - improvisatie en spontaniteit leiden zijn werk. De laatste tijd is Eyes-B begonnen met het opzij zetten van zijn klassieke graffiti om zich te concentreren op de abstracte schilderkunst. De leesbaarheid van de brief is vervangen door een bewegende vorm, beelden die geluid dragen. Muziek is de belangrijkste drijfveer van zijn werk. Het ritme geeft vorm aan zijn streken en dicteert zijn bewegingen, wat hem de bijnaam "de dirigent" oplevert.

Serge KB (NE)

Serge zijn werk is vaak geïnspireerd op de natuur en zijn mooie, soms vreemde creaties. In zijn creaties bewerkt hij deze vaak met analoge, futuristische elementen. Zijn interesse in het vergane is terug te vinden in zijn werk waarin hij graag verroeste en beschadigde objecten of muren beschildert. Tekenen en ontwerpen is altijd een belangrijk onderdeel geweest van zijn leven, hij probeert niet te herhalen,...elke muur is anders.

Simian Switch (NED)

Sammie alias Simian is een illustrator en muralis, gevestigd in een kleine stad Dordrecht in Nederland. Schilderend sinds de vroege jaren 2000, hebben de muurschilderingen en illustraties van Simian een enorme transformatie doorgemaakt met herkenbaar signatuur lijnwerk.

Zijn passie voor het vakmanschap achter kunst heeft zijn interesses verlegd naar een breder gebied zoals acryl en installaties. Het ontwerpen van grote decors, analoog en digitaal studiowerk beïnvloedde zijn perspectief en benadering van muurschilderingen en lijnwerk. Hij gebruikt vaak een licht abstracte compositie met technieken uit de Art Nouveau en stereometrie om een bepaalde basis te leggen voor de collageachtige toevoeging van figuratieve ruimte.

Cee Pil (BE)

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat.

Loves (BE)

Maarten “Loves” De Smet komt origineel uit Dendermonde, maar vind je tegenwoordig in Gent. Hij is volledig weg van de letterkunst die zo typisch is aan graffiti. Nu specialiseert hij hem vooral in abstracte werken en geeft hij zijn eigen draai aan murals. Vaak gebruikt hij zwart-witte elementen gecombineerd met een specifieke kleur om de omgeving te accentueren.

Eyes b streetart graffiti artiest12
Serge KB streetart graffiti artiest9
Simian switch streetart graffiti artiest
Cee Pil streetart graffiti artiest4
Loves streetart graffiti artiest