Wal­lin’ Wall: Ajuinlei
In detail

In naslag van ons project met de poëziemuur opende wij de muur aan de Ajuinlei te Gent als podium voor talent.

Met zijn centrale ligging krijgt de muur groot bekijks. Iedere maand nodigen wij artiesten uitnodigen om op deze zichtbare plaats hun kunnen ten toon te stellen. Van opkomende artiesten tot gevestigde waarden, iedereen is welkom om een aanvraag in te dienen en hun eigen stijl en visie bloot te stellen in de publieke ruimte.

We mochten volgende artiesten al ontvangen op de muur: Solo Cink, Resto, Aphex, Toys, Samor, Xuas, Siger, Hipsterskulls, Digi5 en Maris.

Technische info

Medium: Spuitbus en borstel
Formaat: 12m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest solo cink
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest resto
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest aphex
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest toys
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest samor
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest xuas
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest siger
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest hipster skulls
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest maris

Over de
Arties­ten

Solo Cink (BE)

Deze bekwame calligraffiti kunstenaar uit Brussel herinterpreteert gotische letters en transformeert ze naar de bouwstenen van geometrische en kleurrijke werken, die er bijna uitzien als mandala's. Zwart, wit en goud zijn kleuren die regelmatig in zijn werk terugkeren en bijdragen aan de mystieke sfeer. De kunstenaar ontdekte kalligrafie tijdens het reizen door Azië, waarna hij deze schrijfstijl volledig naar zijn hand zette. Oosterse culturen zijn voor hem een grote bron van inspiratie. Wie er de tijd voor neemt, kan zelfs het 'Ohm' symbool en andere referenties naar spirituele wijsheden in zijn muurschilderingen terugvinden.

Resto (BE)

Resto (1961) palmde de lage landen in met een storm van gigantische, liefdevolle, kromgetrokken, moderne en mytische verwondering. Met levendige kleuren danst hij doorheen stijlen. Hij zet reuzen en krankzinnige levende machines neer, steeds met een knipoog en een komische twist. Ze zijn inmiddels berucht geworden omwille van de enorme omvang en hun episch karakter.

Xuas (BE)

De schilderijen van Xuas lijken wel uit een fantasiewereld te komen. Deze ervaren graffiti artiest staat gekend om zijn feeëriek kleurgebruik en fantasierijke taferelen die je meteen aan het dromen zetten. Zowel op kleine als grote oppervlakken komt zijn kleurrijke stijl tot zijn recht.

Solo Cink streetart graffiti artiest2
Street art graffiti muurschildering mural artiest resto the goldmine
Xuas streetart graffiti artiest4