The Gold­mi­ne: Slim Safont
In detail

Nieuw Gent is een Gentse wijk die al enige tijd kampt met een slechte reputatie. Met het project ‘The Goldmine’ gaan we in tegen dit negatief beeld door getalenteerde artiesten uit te nodigen om de ruimte in te vullen met kunst.

Door de aanbreng van kwalitatieve muurschilderingen willen we de leefbaarheid verhogen en aantonen dat hier meer te vinden is. Aan de ene kant willen we mensen van buiten Nieuw Gent een reden geven om langs te komen. Aan de andere kant brengen we kleur aan in het straatbeeld voor de lokale bewoners. Met de interventies willen we de buurt iets geven om trots op te zijn.

De Spaanse artiest Slim Safont liet hij zich inspireren door enkele portretten, genomen door een lokale fotografe, van enkele lokale jongeren tijdens het lokale buurtfeest. Met dit participatie element wouden we een link creëren naar de wijk.

Opbrengsten van Wallin’ projecten gaan naar de financiering van deze missie. Het project werd mee gefinancierd in samenwerking met Stad Gent en de Dienst Cultuur.

Technische info

Medium: Borstel
Formaat: 195m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurschildering mural the goldmine nieuw gent artiest slimsafont1
Street art graffiti muurschildering mural the goldmine nieuw gent artiest slimsafont
Street art graffiti muurschildering mural the goldmine nieuw gent artiest slimsafont6
Street art graffiti muurschildering mural the goldmine nieuw gent artiest slimsafont4
Street art graffiti muurschildering mural the goldmine nieuw gent artiest slimsafont3
Street art graffiti muurschildering mural the goldmine nieuw gent artiest slimsafont2
Wallin Slim Safont Nieuw Gent 201119 131150

Over de
Artiest

Slim Safont (SP)

"Met mijn werk probeer ik me te richten op situaties in het dagelijks leven die misschien belangrijker zijn dan andere, die representatief zijn voor een specifiek sociaal aspect in elke context.” Nil Safont, beter bekend als Slim Safont, werd geboren in 1995 in Berga, Barcelona. Op twaalfjarige leeftijd betrad hij instinctief de wereld van de stadskunst. Hij heeft een graad in Fine Arts van de Universiteit van Barcelona. Momenteel werkt hij fulltime als muurschilder en schilder, en zijn zijn werken te vinden in verschillende steden in Catalonië of Spanje, maar hebben ook verschillende steden in de Verenigde Staten, Italië, België, Rusland, Frankrijk, Wit-Rusland en Kosovo bereikt. waardoor Slim Safont een internationaal bekende kunstenaar is.

Slim Safont streetart graffiti artiest11