Poë­zie­muur
In detail

Deze muurschildering kon destijds worden gevonden aan de Ajuinlei te Gent. Gelegen in het stadscentrum bood de muur zich aan als een perfect canvas voor dit creatief experiment in samenwerking met Poëziecentrum Gent.

Met de poëzie muur wouden we de creatieve toepassing van ‘het geschrift’ bekijken. Zo nodigde we in samenwerking met Teletext de Literatuurwetenschapper Kila van Der Starre uit. Zij koos voor ons twee mooie stukken poëzie van de Nederlands dichter Ida Gerhardt en Vlaams dichter Christine D’haen.

Om het project te realiseren vroegen wij de Brusselse reus Solo Cink, een expert in de kalligrafie, om zijn visuele interpretatie te creëren van deze tekst. Dit resulteerde in dit prachtig kunstwerk. Hij verwierp de traditionele de vorm waarin ons geschrift doorgaans gestructureerd is. Het resultaat lijkt op een amulet of mandala waar de gedichten op creatieve wijze in geschreven zijn.

Technische info

Medium: Spuitbus & borstel
Formaat: 12m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurchildering mural ajuinlei artiest solo cink

Over de
Artiest

Solo Cink (BE)

Deze bekwame calligraffiti kunstenaar uit Brussel herinterpreteert gotische letters en transformeert ze naar de bouwstenen van geometrische en kleurrijke werken, die er bijna uitzien als mandala's. Zwart, wit en goud zijn kleuren die regelmatig in zijn werk terugkeren en bijdragen aan de mystieke sfeer. De kunstenaar ontdekte kalligrafie tijdens het reizen door Azië, waarna hij deze schrijfstijl volledig naar zijn hand zette. Oosterse culturen zijn voor hem een grote bron van inspiratie. Wie er de tijd voor neemt, kan zelfs het 'Ohm' symbool en andere referenties naar spirituele wijsheden in zijn muurschilderingen terugvinden.

Solo Cink streetart graffiti artiest2