Rou­te de la Laine
Moeskroen

Op vraag van Stad Moeskroen gingen we met artiest A Squid Called Sebastian aan de slag om een ode te doen aan de wol nijverheid waar de streek destijds bekend om stond. Terwijl de industrie er ondertussen vertrokken is, brachten we het verhaal van het proces rond de verwerking van de wol groots in beeld. Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de eerste productiestadia: het verzamelen van de wol en de verwerking van het weefsel. De muren in kwestie werden veelal gebruikt als plaats voor illegale graffiti, waardoor de impact van een kwalitatief werk des te groter was.

De eerste tekening toont de grondstof in zijn basisvorm. Hier zien we hoe het in zijn eerste fase wordt verkregen. Om de historische waarde van de traditie te benadrukken, wordt hier geen mechanische schaar getoond, maar een schaar zoals die in het verleden werd gebruikt. De tweede muurschildering richt zich op het verwerkingsproces van wol. Hier kijken we hoe de stof wordt verwerkt. Op de achtergrond zien we ook een textielshuttle. Het wordt aangetroffen in de machines die worden gebruikt voor de verwerking van textiel. Nog een knipoog naar de industrie.

Tijdens de uitvoering van de werken was de weg nog maar deels geopend, maar ondertussen is het hele project afgerond en kan u alle werken op de Route de la Laine bezichtigen!

Technische info

Medium: Borstel
Formaat: 298m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen3
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen15
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen7
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen6
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen5
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen8
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen11
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen12
Street art graffiti muurschildering mural artiest a squid called sebastian brug regio moeskroen2

Over de
Artiest

a Squid called Sebastian (BE)

A Squid Called Sebastian (ASCS) werd geboren in Amerika en kwam er al op jonge leeftijd in contact met street art en graffiti. In 1989 verhuisde hij met zijn ouders naar België, waar hij een artistieke opleiding in beeldverhaal volgde. Hierbij lag de focus op striptekenen, wat een voorliefde voor Japanse en oosterse tekeningen aanwakkerde. In zijn huidig werk combineert en vertaalt hij zijn tekeningen en atelierwerk naar afbeeldingen met vaak organische en dierlijke onderwerpen. Kenmerkend voor deze kunstenaar zijn ook de Oosters geïnspireerde expressieve maskers die vaak deel uitmaken van zijn emotieve en surrealistische wereld. Zijn muurschilderingen zitten vol symbolisme waar een verhaal, al dan niet persoonlijk, aan vast zit.

A squid Called Sebastian straat art graffiti artiest6