Caro­li­na Favale
In detail

De familie De Wilde was al jaren aan het bouwen aan hun perfecte tuin. Een mooi terras, een even mooie vijver en veel groen. Enkel de zijgevel van hun huis familiehuis kon wel nog opfleuring gebruiken. Tijdens een graffiti wandeling met Wallin’ raakten we aan de praat en plande we een verkennend bezoek in. Meneer De Wilde was dokter en zijn werk vereiste veel motorische precisie.

Wallin’ moest onmiddellijk denken aan een Argentijnse artiest Carolina Favale, die we op het Loures Arte Publica Festival in Portugal aan het werk hadden gezien. Haar werk draait steeds rond dynamische composities waarin handen centraal staan. De link met Meneer De Wilde zijn beroep werd zo op genuanceerde wijze gemaakt. Voeg hier een mooie dosis kleur bovenop en net zoals de tuin krijg je een muur die bloeit. Het enigste verschil, aan de muurschildering heeft de familie geen wekelijks onderhoudswerk!

Heeft u ook een tuinmuur, zijgevel of andere muur thuis waar u niet weet wat mee te doen? Wij zetten elke muur om in een verhaal die bij u past met de juiste artiest. Contacteer ons gerust voor een verkennend gesprek.

Technische info

Medium: Spuitbus
Formaat: 87m²
Locatie: Gent
Zichtbaarheid: Privé
Street art graffiti muurschildering mural artiest carolina favale1
Street art graffiti muurschildering mural artiest carolina favale
Street art graffiti muurschildering mural artiest carolina favale3
Street art graffiti muurschildering mural artiest carolina favale2

Over de
Artiest

Carolina Favale (ARG)

Carolina Favale is kunstenares uit Argentinië die studeerde aan de School voor Beeldende Kunsten Antonio Berni, waar ze afstudeerde in de richting Beeldende Kunsten in Printmaking. Sinds 2010 maakt ze muurschilderingen met behulp van spuitverf, beïnvloed door verschillende stedelijke kunstmanifestaties. Haar voornaamste interesse is het creëren van tijdloze en rustige ruimtes, die uitnodigen tot contemplatie en reflectie, waarbij ze vragen stelt over verschillende aspecten die de menselijke conditie maken en interpelleren. Voor deze kunstenaar is de artistieke praktijk vooral een authentieke ruimte voor zelfkennis waardoor men betekenis kan construeren op basis van persoonlijke ervaringen.

Carolina Favale streetart graffiti artiest6