The Lion’s Den
In detail

Deze muurschildering van Ceepil vertelt een verhaal over de Gentse wijk het Prinsenhof. In deze wijk bevond zich ook het (vandaag ontoegankelijke) Leeuwenhof, verwijzend naar een dierentuin die hier al in de 14e eeuw bestond.

Het Leeuwenhof telde op het hoogtepunt tot negen leeuwen. Er was ook sprake van zeker één beer in een berenhok. Ceepil's stijl is perfect om te verwijzen naar de kooien waarin deze dieren werden gehouden en om te laten zien hoezeer ze met elkaar verbonden waren in dit verhaal.

De dieren zouden volgens verhalen als entertainment tegen elkaar moeten vechten. In 1360 doodde een ontsnapte leeuw drie mensen en in 1549 kwam een verzorger om na een beet van een leeuw.

De gebouwen die afgebeeld zijn op de achtergrond van het werk verwijzen naar de Zuiderpoort, de meest zuidelijk ingang naar het Prinsenhof. De muur heeft zelf nog een van de allerlaatste restanten van de oude structuur. Enkel de Noordpoort is momenteel nog in tact.

Is er een historisch verhaal van uw stad dat uitgelicht kan worden door street art? Een mooie aanvulling op één van jullie tours? Wallin’ kijkt graag samen met u hoe we dit verhaal kunnen uitlichten!

Technische info

Medium: Spuitbus
Formaat: 36m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurchildering mural lions den gent artiest cee pil

Over de
Artiest

Cee Pil (BE)

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat.

Cee Pil streetart graffiti artiest4