Heb je ooit een straatartiest willen worden, maar wist je niet waar je moest beginnen? Dan heb je geluk! Deze blogpost geeft je wat tips over hoe je aan de slag kunt als straatartiest.

1. Leer je lokale scene kennen.

Als je geïnteresseerd bent in straatkunst, is de kans groot dat er al een scene bij jou in de buurt aanwezig is. Doe wat onderzoek, zodat je erachter komt waar de hotspots te vinden zijn. Als je weet waar deze hotspots liggen, dan kun je beginnen met het bekijken van de verschillende werken die door andere artiesten worden gemaakt.

2. Volg je favoriete kunstenaars.

Als je van street art houdt, is de kans groot dat je al enkele favoriete kunstenaars hebt. Als dat niet zo is, kan je wat onderzoek doen en kom je er snel achter welke soort werken jou het meeste aanspreken. Als je eenmaal favorieten hebt, volg ze dan online en kijk waar ze mee bezig zijn.

3. Woon street art evenementen bij in jou buurt.

Naast het volgen van je favoriete kunstenaars, is een andere geweldige manier om betrokken te raken bij de street art scene het bijwonen van evenementen die hierop gericht zijn. Er bestaan veel meetups en evenementen die je een kans geven om andere street art enthousiastelingen te ontmoeten. Op deze manier kun je ook veel bijleren over wat er gaande is in de wereld van straatkunst. Deze soort evenementen bijwonen is ook een leuke manier om lokale kunstenaars te steunen.

4. Maak je eigen kunst.

Een van de beste manieren om betrokken te raken bij straatkunst is door zelf openbare kunst te maken. Dit betekent niet dat je een graffitikunstenaar moet zijn, integendeel, er zijn genoeg andere manieren om straatkunst te maken.

Als je zelf street art wil maken, moet je eerst je niche vinden. Wat voor soort kunst wil je maken?

Vervolgens moet je je benodigdheden verzamelen. Afhankelijk van het soort kunst dat je wilt maken, heb je spuitverf, stiften, sjablonen, etc. nodig. Als je je spullen hebt, oefen er dan eerst mee voordat je de straat op gaat.

Nu is het tijd om goede locaties voor je kunst te vinden. Zoek drukbezochte plekken waar mensen je kunst zullen zien. Je kunt zelf ook toestemming vragen aan de eigenaar van verschillende pand voordat je je kunstwerk gaat ophangen.

Vergeet ten slotte niet om jezelf te promoten! Deel je werk op sociale media of laat tags achter, zodat mensen weten wie je bent en welke kunst je maakt. Hoe meer mensen je werk kennen, hoe groter de kans dat je opdrachten krijgt.

Good luck and most importantly: have fun!