Kun­stig Gavere

In 2021 wou Gemeente Gavere binnen het kader van zijn kunst- en poëzieroute , Kunstig Gavere, een prachtige reeks interventies naar de streek brengen aan de hand van street art en andere kunstvormen. Met een fiets- en wandelroute vol met nieuwe muurschilderingen en creatieve ingrepen helpen ze je de prachtige omgeving herontdekken.

Kunstenaar Nigel Leirens beet de spits af met een eerste muurschildering: twee eekhoorns, een appelvink en een roodborstje samen op één grote tak. Met het werk wilde hij een bijzondere ontmoetingsplek creëren voor velen. Letterknecht liet zich vervolgens inspireren door een bekend gedicht van Franz Kafka "Een boek moet de bijl zijn voor de bevroren zee in ons" voor de muur gelegen aan de lokale bibliotheek. Kymo One sloot het eerste deel van het project af in zijn typische kleurrijke stijl aan de Boogschuttersclub. Een betere match kunnen we ons niet voorstellen!

In het tweede deel van het kunstproject schilderde artiesten Xuas en Han Coussement twee centraal gelegen elektriciteitscabines binnen hun eigen unieke stijl. De route kreeg in 2021 maar liefst 5 street art interventies erbij, van groot tot klein. Benieuwd wat er in 2022 zal verschijnen...

Technische info

Medium: Spuitbus en borstel
Formaat: 311m²
Locatie: Brandweerstraat, 9890 Gavere (Nigel Leirens) | Kasteeldreef 48, 9890 Gavere (Letterknecht) | Opperweg & Dorpstraat, 9890 Gavere (Xuas) | Scheldekant 4, 9890 Gavere (Kymo One) | Leegstraat & Steenweg, 9890 Gavere (Han Coussement)
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens regio gavere kunstroute2
Street art graffiti muurschildering mural artiest letterknecht regio gavere kunstroute2
Street art graffiti muurschildering mural artiest huascaya elektriciteitscabine regio gavere kunstroute4
Street art graffiti muurschildering mural artiest kymo one regio gavere kunstroute4
Street art graffiti muurschildering mural artiest han coussement elektriciteitscabine regio gavere kunstroute2
Street art graffiti muurschildering mural artiest han coussement elektriciteitscabine regio gavere kunstroute5
Street art graffiti muurschildering mural artiest huascaya elektriciteitscabine regio gavere kunstroute5
Street art graffiti muurschildering mural artiest huascaya elektriciteitscabine regio gavere kunstroute10
Street art graffiti muurschildering mural artiest han coussement elektriciteitscabine regio gavere kunstroute4
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens regio gavere kunstroute9
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens regio gavere kunstroute10
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens regio gavere kunstroute8
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens regio gavere kunstroute7
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens regio gavere kunstroute4
Street art graffiti muurschildering mural artiest letterknecht regio gavere kunstroute5
Street art graffiti muurschildering mural artiest kymo one regio gavere kunstroute5

Over de
Arties­ten

Nigel Leirens (BE)

In het woordenboek zou bij het woord ‘creatief’ een foto kunnen staan van de artiest Nigel Leirens. Met een oog voor fijn detail brengt hij steeds zijn werken tot leven op magische wijze. Geïnspireerd door het leven, van onze natuur tot de kosmos neemt hij je mee op reis door middel van zijn werk.

Letterknecht (BE)

Maarten is een beeldend kunstenaar die gepassioneerd is over het verspreiden van positieve berichten via zijn straatkunst. Hij heeft veel typografische muurschilderingen gemaakt op allerlei plaatsen, en maakt ook afbeeldingen voor andere fysieke en digitale doeleinden. De synergie tussen zijn groeven en grafiek is iets dat een echte creatieve energie creëert. Wat het ook is, hij creëert altijd iets en verspreidt zijn passies over de wereld om te ontdekken en te genieten.

Xuas (BE)

De schilderijen van Xuas lijken wel uit een fantasiewereld te komen. Deze ervaren graffiti artiest staat gekend om zijn feeëriek kleurgebruik en fantasierijke taferelen die je meteen aan het dromen zetten. Zowel op kleine als grote oppervlakken komt zijn kleurrijke stijl tot zijn recht.

Han Coussement (BE)

De wereld van de schilderkunst ging voor Han open toen hij werd opgepakt voor graffiti. Hij moest op zoek naar een manier van werken dat hem geen boetes en opkuis werk opleverde. In de opleiding schilderkunst vond hij die vrijheid.

Tegenwoordig houd hij zich bezig met het onderzoeken van de wisselwerking tussen schilderkunst op doek en die in de openbare ruimte. Hij experimenteert met de verschillende formaten, de locaties van een muur en de verschillende technieken die typerend zijn voor graffiti en schilderen.

Nigel streetart graffiti artiest12
Leenknecht letterknecht streetart graffiti artiest
Xuas streetart graffiti artiest4
Han coussement street art graffiti artiest12