11.11.11

"Het Meisje met de Windmolens" is de eerste grootschalige muurschildering die in Lokeren werd aangebracht voor Belgische NGO 11.11.11. De muurschildering staat symbool voor het samenleven in de multicuturele Lokerse wijk Heirbrug. Naast het opfleuren van de omgeving wil de Noord-Zuidbeweging met dit kunstwerk ontwikkelingssamenwerking ook meer bespreekbaar maken. De blikvanger van formaat - letterlijk en figuurlijk - laat voorbijgangers de ogen openen over ontwikkelingssamenwerking en internationale solidariteit.

"De afbeelding van een vrouw is meer dan een verwijzing naar ontwikkelingssamenwerking en internationale solidariteit. Er zijn ook enkele links naar de wijk "Heirbrug". Als je goed kijkt, zie je zelfs een mini-windmolentje van Heirbrug, dat in de oorbel is verwerkt. Ik was heel blij met deze opdracht en de reacties van zowat iedereen die hier passeert zijn heel positief. Mensen kwamen me hier spontaan koffie of thee aanbieden, en ik ben hier elke dag uitgenodigd om iets warms te eten. En dat door mensen van verschillende afkomst. Ik voel me hier echt opgenomen," - Nigel Leirens

Technische info

Medium: Spuitbus & borstel
Formaat: 84m²
Zichtbaarheid: Publiek
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens project 111111 regio lokeren5
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens project 111111 regio lokeren6
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens project 111111 regio lokeren4
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens project 111111 regio lokeren3
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens project 111111 regio lokeren2
Street art graffiti muurschildering mural artiest nigel leirens project 111111 regio lokeren1

Over de
Artiest

Nigel Leirens (BE)

In het woordenboek zou bij het woord ‘creatief’ een foto kunnen staan van de artiest Nigel Leirens. Met een oog voor fijn detail brengt hij steeds zijn werken tot leven op magische wijze. Geïnspireerd door het leven, van onze natuur tot de kosmos neemt hij je mee op reis door middel van zijn werk.

Nigel streetart graffiti artiest12