Opening Legale Zone: Wolterspark, Gent, 2015

Met oog op het creëren van meer plekken waar beginnende kunstenaars in legale context kunnen werken, slaagden we er in om eind augustus 2015 een vierde legale zone voor graffiti in Gent te openen in het Wolterspark.

Onze motivatie hiervoor kwam voort uit de observatie dat vele jongeren hun eerste ervaring in graffiti verkregen in illegale context waardoor ze hun talent niet altijd ten volle konden benutten en werk van lage kwaliteit produceerden. Deze pieces en tags die eerder als vandalisme bekeken worden voedden de negatieve connotatie rond de term graffiti. Om dit tegen te gaan krijgen kunstenaars met deze legale zone de kans om hun werk van een hoger niveau binnen een legale context tot stand te brengen, waardoor ze niet over dezelfde kam als tags geschoren worden.

In samenwerking met Stad Gent en Graffiti Vzw openden we eind augustus 2015 de legale zone in het Wolterspark en onthulden we het bord dat zijn bestaan officieel maakte. De opening ging gepaard met een speech, een bezoek door de Gentse Schepenen en een jam voor lokale artiesten.